PARÇALI BULUTLU
İMSAK'A KALAN SÜRE
TwitterLinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı TipiDöküm tencereler diğer malzemelerden yapılmış tencerelere göre daha fazla ısı tutma özelliğine sahiptir. Döküm tencereleri birçok tarifte kullanabilirsiniz. Oldukça dayanıklı olan bu üründe yemek pişirilirken uygun şekilde baharatlama yapılırsa yapışmaz özelliği de vardır. Döküm hem pahalı hem de çok kıymetli olduğundan kullanıcılar bu ürüne özen gösterir. Ancak yine de çoğu döküm tencerenin temizliği konusunda çok da dikkatli olmayabilir. Peki döküm ürünler nasıl temizlenmelidir?
Geleneksel bir anlayışa göre döküm demir tavanızı asla yıkamamanız gerekir. Çünkü geçmiş yıllarda kullanılan sabunlardaki güçlü kimyasallar tavanın üzerine yapışmış polimerize yağı yok ederek büyülü yapısını bozabiliyordu.
Bir tencereyi yıkamadan kullanmak korkunç bir fikir gibi gelse de tencerenin dokusunu kaybetmesindense bu şekilde kullanımının uygun olduğu düşünülüyordu.
İyi haber şu ki artık günümüzdeki sabunlar daha az sert kimyasallara sahip ve bu da döküm tavanızı yıkayabileceğiniz anlamına gelir.
Tavanızda hafif bir yemek pişirdiyseniz çok az bir sabunla kirden arındırabilirsiniz.
Ancak eğer döküm demir tavanızda pastırma veya kılıç balığı pişirdiyseniz, sabunun bu kokulardan kurtulmak için özellikle yararlı olduğunu bilirsiniz.
Modern bulaşık deterjanları, agresif bir şekilde ovalamadığınız veya tavayı uzun süre suda bekletmediğiniz sürece tavanın üzerindeki koruyucu dokuyu bozmaz.
Haber Kaynak : MILLIYET.COM.TR
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
24 Nisan 2025SPOR
24 Nisan 2025GÜNDEM
24 Nisan 2025SPOR
24 Nisan 2025SPOR
24 Nisan 2025GÜNDEM
24 Nisan 2025GÜNDEM
24 Nisan 2025